U sklopu 11. Smotre studentskih poduzeća i studentskih poduzetničkih inkubatora predstavio se i tim Arili. Studentice Ana Huber, Renata Pavić, Laura Rimac i Ivana Martinović imaju ideju korištenja aronije u prehrani i to u vidu kruha i zdravog soka.
Upoznajte se s timom Arili:
Naš projekt proizlazi iz međusobnog razgovora o današnjem načinu života, odnosno najviše o tome što s onim ljudima koji ne mogu jesti proizvode iz pekara i slastičarnica koje su nama uobičajene.
Što s onim ljudima koji pate od kroničnih bolesti zbog kojih se moraju pridržavati drugačije prehrane i stila života?
Uz to, ljudi se mnogo više okreću zdravijoj prehrani i zdravijem načinu života iz vlastite volje. Razmišljanja o tome kako doprijeti do spomenutih skupina ljudi te osobama koji jednostavno žele uživati u finoj a zdravoj hrani, dovela su da zaključka o prodaji linije zdravih proizvoda.
Posebnost ove linije je korištenje aronije kao sastojka koji je jako cijenjen u prehrambenoj, prerađivačkoj i farmaceutskoj industriji. Od ploda aronije bi proizvodili sok, izražene tamnocrvene boje koji ima kardioprotektivna, antioksidativna, antidijabetička i protuupalna svojstva.
Kao povezani proizvod nudili bi i crni kruh s aronijom, koji se ističe po karizmatičnoj tamnoj boji te po korištenju praha od aronije, što nije uobičajeni sastojak u izradi kruha.
Uz to, crni kruh se sastoji i od pirovog brašna koji je tek „noviji hit“ u širem svijetu zdrave hrane, pošto nema mnogo pekarskih proizvoda koji se ističu po korištenju ove vrste brašna. Ovim proizvodima želimo dati svoj doprinos zajednici ljudi koji se žele pobrinuti za svoje zdravlje te dati priliku svima koji žele da probaju nešto fino a slasno.