Dan otvorenih vrata – 28.05.2019.

Jučer smo se u ugodnoj atmosferi družili s našim budućim studentima. Zašto odabrati Visoku školu Nikola Šubić Zrinski, kako će im naš studij pomoći i omogućiti da budu konkurentni na tržištu rada, na koji način svoju poslovnu ideju mogu pretvoriti u uspješan business i je li moguće uz studij osnovati vlastito poduzeće – na ova i brojna druga pitanja odgovore su im dali naši nastavnici i voditelji studija Maja Has i Danijel Knežević, a svoja iskustva studiranja na Visokoj školi podijelili su im i naši sadašnji studenti, neki čak i preko Skypa – ipak smo mi prvi akreditirani online studij u Hrvatskoj.

Dan otvorenih vrata započeo je pozdravnim govorom našeg dekana gospodina Ivice Katavića koji je istaknuo posebnosti Visoke škole Nikola Šubić Zrinski – BIZ Inkubator, Centar karijera i online studij.

Više o studijima i studijskim programima zainteresiranim studentima ispričali su voditeljica preddiplomskog stručnog studija Maja Has i voditelj specijalističkih diplomskih stručnih studija Danijel Knežević. Ono po čemu se Visoka škola razlikuje od ostalih studija ekonomije svakako je činjenica da naši studenti već na prvoj godini mogu osnovati vlastito poduzeće, pa je ujedno ovaj dio prezentacije izazvao najviše interesa. U okviru BIZ – poduzetničkog inkubatora studenti dobivaju savjetodavnu i organizacijsku pomoć mentorskim pristupom svakom studentskom poduzeću u njegovom poslovanju, poduzetničku i tehnološku edukaciju te uslugu poslovnog planiranja i razvoja.

Studentica treće godine preddiplomskog studija „Ekonomija poduzetništva“ Iva Perković prenijela je svoje dojmove i iskustva o studiranju u inozemstvu jer je u sklopu programa Erasmus+ posjetila Portugal.

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni javljanje našeg online studenta. Naime, Marijan Trnski putem Skypa je s prisutnima podijelio svoja iskustva studiranja i posvjedočio kako je moguće raditi, imati obitelj i studirati.

Na kraju su budući studenti prošetali Visokom školom Nikola Šubić Zrinski i upoznali prostorije koje će od sada biti važne stanice u njihovim studentskim životima – referadu, predavaonice, kabinet i knjižnicu.