Edukacija voditelja župnih Caritasa

Nova generacija voditelja projekata financiranih iz EU fondova uspješno je završila edukaciju i zasluženo dobila uvjerenja (koja će moći unijeti i u svoje e-radne knjižice).

Djelatnici Inovacijsko razvojnog centra Zrinski održali su u subotu, 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera, edukaciju za voditelje župnih Caritasa u prostorijama Nadbiskupskog pastoralnog instituta u Zagrebu, a tema je edukacije bila projektni menadžment i mogućnost zajedničkog pristupanja EU fondovima.

Djelatnici Inovacijsko razvojnog centra Zrinski Mario Šimunković i Dimitrije Milojević održali su poludnevnu edukaciju za voditelje župnih Caritasa na kojoj se polaznicima prezentirala tematika vezana uz rad u području EU fondova i projekata. Na edukaciji je sudjelovao 41 voditelj, odnosno član iz 31 župnog Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, a kao nadopuna teorijskom dijelu koristili su se praktični primjeri kojima su se voditeljima župnih Caritasa prikazale mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova za rješavanje problema potrebitih ljudi u zajednicama.

Uvodni govor održao je predsjednik Upravnog vijeća Obrazovne grupe Zrinski gosp. Vitomir Tafra u kojem je istaknuo važnost višegodišnje suradnje Obrazovne grupe Zrinski i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na provedbi humanitarnih projekata „Poduzetni za Uskrs“ i „Poduzetni za Božić“, a polaznike je pozdravila i koordinatorica volontera Obrazovne grupe Zrinski gđa. Martina Horvatek istaknuvši širok spektar mogućnosti suradnje u volonterskom radu na provedbi humanitarnih projekata.

Polaznici su iskazali zadovoljstvo naučenim te se ovime nastavlja višegodišnja suradnja Obrazovne grupe Zrinski i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije zbog čega smo svi ponosni.

Nova generacija voditelja projekata financiranih iz EU fondova uspješno je završila edukaciju i zasluženo dobila uvjerenja (koja će moći unijeti i u svoje e-radne knjižice).

Ponosni smo na njih! Bravo i iskrene čestitke svima!