Mentoring u Podgorici u sklopu Tempus projekta „iDea LAB“

U sklopu Tempus projekta „Fostering students’ entrepreneurship and open innovation in university-industry collaboration – iDEA LAB“ Dimitrije Milojević i Marina Nikolić posjetili su Univerzitet Donja Gorica u Podgorici, u Crnoj Gori. Kao dio projektnih aktivnosti predviđeno je da Visoka škola Nikola Šubić Zrinski održi seriju mentoring-sesija na visokoškolskim ustanovama koje su pokrenule iDea Lab-ove u sklopu ovog projekta.

Visoka škola Nikola Šubić Zrinski već osam godina aktivno radi na promicanju učenja praktičnim radom studenata unutar Studentskog poduzetničkog inkubatora. Osnivanjem vlastitih studentskih poduzeća i mentorstvom unutar Inkubatora studentima se omogućuje stjecanje teorijskih znanja praktičnim radom.

Mentoring se održao na temu iz područja marketinga: „Marketing za mala i srednja poduzeća bez budžeta“, koju su izabrali sami studenti kao nešto što smatraju izuzetno korisnim za buduće zaposlenje. Studenti su bili aktivni, spremni na diskusiju i dijeljenje iskustava, što je predavačima bila najveća motivacija tijekom posjeta.

Daljnje aktivnosti u ovome projektu nastavljaju se za manje od mjesec dana, kada će koordinatori projekta iz Novog Sada organizirati treninge za studente iz cijele regije te veliko regionalno natjecanje, Start-Up Weekend.