Održane radionice za projekt “Međupredmetna tema poduzetništvo u srednjim školama”

U Pagu, Novoj Gradišci i Vinkovcima provedene su radionice projekta „Među-predmetna tema poduzetništvo u srednjim školama“. Projekt je službeno odobren krajem prošle godine, kada je i potpisan Ugovor s Ministarstvom obrazovanja, znanosti i sporta. Potpisnik Ugovora i prijavitelj projekta je Udruga Inicijativa, koja zajedno s partnerima na projektu Privatnom gimnazijom i ekonomskom školom Katarina Zrinski, Srednjom strukovnom školom Vinkovci, Gimnazijom Nova Gradiška te Srednjom školom Bartula Kašića s otoka Paga, radi na provedbi projekta do kraja kolovoza 2017. godine.

Glavni cilj projekta je podizanje i povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti kod učenika 3. razreda srednjih škola kroz uvođenje poduzetništva kao među-predmetne teme u srednjoj školi. Održane su radionice o načinu uvođenja poduzetničkih sadržaja koji će, usvajani kroz nastavni proces pojedinog predmeta biti uvršteni u nastavni program. Ovakav oblik nastave u školama ostvarivat će se kao pilot-projekt u partnerskim školama dok će u PGEŠ Katarina Zrinski biti nastavak dogradnje i podizanja poduzetničkih vještina kod učenika na još višu razinu.

Radionice u Srednjoj školi Bartula Kašića održane su 28.02. i 01.03., u Gimnaziji u Novoj Gradišci 07.03. i 08.03. i u Srednjoj strukovnoj školi u Vinkovcima 09.03. i 10.03. Radionice su pohađali odvojeno nastavnici i učenici te su kroz prilagođene zadatke sudjelovali na osmišljavanju nastavnog programa uvođena poduzetništva u srednje škole, te iskazali kreativnost, motiviranost i potrebu za ovom nastavnom temom.

Radionice su predvodili prof. Vitomir Tafra, predavač, ispred Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski i Marija Mrkonjić, predsjednica udruge Inicijativa. Po završetku radionica nastavnici i učenici su kroz razne aktivnosti i timski rad, povećali svoje poduzetničke kompetencije i usvojili znanja o poduzetništvu.