Projektni sastanak u sklopu Tempus projekta i 1. regionalna iDea LAB konferencija u Novom Sadu

U tjednu od 19. do 23. 9. 2016. Dimitrije Milojević i Marina Nikolićprisustvovali su sastanku u sklopu Tempus projekta Fostering students’ entrepreneurship and open innovation in university-industry collaboration – iDEA LAB. Tijekom dva dana projektnog sastanka partneri su razgovarali o održivosti i promociji studentskih iDea LAB-ova, koji su nastali tijekom ovog projekta na fakultetima, visokim školama i sveučilištima u Podgorici, Zenici, Banja Luci, Zrenjaninu, Subotici te Novom Sadu.

Prezentirane su mogućnosti promocije studentima, profesorima, nenastavnom osoblju, ali i lokalnoj zajednici te javnosti općenito. Prezentacijom o mogućnostima promocije i marketingu bez budžeta, koju su održali kolege s naše Visoke škole, istaknute su nove mogućnosti za sve aktivno uključene u ovaj projekt – studente, profesore, ali i poduzetnike te gospodarstvenike uključene u obrazovne procese.

Prilikom posjeta Novom Sadu predstavnici Visoke škole sudjelovali su i na 1. regionalnoj iDea LAB Conference, konferenciji o poduzetništvu i otvorenim inovacijama u suradnji visokoškolskih institucija i gospodarstva, koja je održana u sklopu veće, 7. međunarodne konferencije „Mass Customization and Personalization in Central Europe“ (MCP-CE Conference). Radom na temu Obrazovanje za poduzetništvo kroz praktičan rad na svim obrazovnim razinama pridonijeli su ciljevima konferencije, a ujedno i predstavili sve mogućnosti učenja praktičnim radom, koji Obrazovna grupa Zrinski njeguje već godinama na svim razinama obrazovanja.

Marina Nikolić aktivno je sudjelovala i na okruglom stolu organiziranom u sklopu konferencije pod nazivom Making Entrepreneurs in the Campus, gdje je zajedno s kolegama iz Bugarske, Hrvatske i Srbije razgovarala o mogućnostima pokretanja studentskih poduzeća, razvoju start-upova već tijekom studija te budućnosti poduzetništva na neekonomskim visokoškolskim institucijama. Zaključak okruglog stola bio je kratak, ali jasan: „When there’s will, there’s always a way!“.