SUDJELUJ U HUMANITARNOJ AKCIJI „JEDNO PISMO – JEDAN OSMIJEH“

SUDJELUJ U HUMANITARNOJ AKCIJI „JEDNO PISMO – JEDAN OSMIJEH“

Ovog Uskrsa pokaži svoj humanitarni i poduzetnički duh u online okruženju te sudjeluj u humanitarnoj akciji „Jedno pismo – jedan osmijeh“. Tradicionalna akcija „Mi Poduzetnici za Uskrs“, unatoč cijeloj situaciji u društvu, ove će se godine održati 9. put za redom i to u online okruženju.

Akciju organizira Udruga Poduzetni i Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s partnerima, Europskom poslovnom školom Zagreb i Privatnom gimnazijom i ekonomskom školom Katarina Zrinski.

Pokrovitelji akcije su Hrvatski sabor, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Grad Zagreb. Generalni sponzor akcije je Školska knjiga.

Ostvarite svoju humanost, budite kreativni kod kuće, razveselite štićenike u domovima socijalne skrbi i pomozite stradalima od potresa.

Prijavite se za akciju na web-stranici Udruge Poduzetni i to na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/39vjCUp

Čestitku ili pismo podrške možete direktno kupiti kod našeg partnera, na stranicama Caritasa Zagrebačke nadbiskupije: https://bit.ly/39tXA4s

POŠALJITE ONLINE USKRSNU ČESTITKU ILI PISMO I POMOZITE STRADALIMA OD POTRESA

Ideja je akcije da učenici škola sudionica čine dobra djela iz sigurnosti svojega doma, po preporuci Ministarstva zdravstva. Zajedno sa suradnikom, Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, odlučili smo u mogućnost donacije uključiti dva nova artikla – uskrsnu čestitku i pismo. Pri ulasku na stranice Caritasa donatorima su dostupni ovi artikli po cijenama od 5 i 8 kuna.

Nakon što se odluče za količinu proizvoda (broj čestitki ili pisama) te odaberu školu sudionicu koja će ga proizvesti, oni postaju donatori Caritasu Zagrebačke nadbiskupije te istovremeno izmamljuju osmijeh na lice osobama u izolaciji. Škole sudionice potom zaprimaju narudžbu te kreću u izradu pisama i čestitki čiji sadržaj može biti podrška, savjet, ali i preporuka kako provesti duge dane u socijalnoj izolaciji. Svaka će škola imati mogućnost odabira institucije čijim će štićenicima slati gotova pisma i čestitke. Zatim se nadamo uspješnoj suradnji s djelatnicima odabranih institucija koji zaprimaju pisma putem e-maila i potičemo ih da pisma ispišu i podijele ili ih pročitaju štićenicima.

Primarni motiv akcije „Jedno pismo – jedan osmijeh“ je novonastala društvena situacija borbe protiv virusa COVID-19 te potresa koji je pogodio grad Zagreb i njegovu okolicu. Učenici i studenti odlučni su u namjeri da pomognu potrebitima, a da u isto vrijeme nastave tradiciju. Na ovaj način udruga Poduzetni nastavlja svoju suradnju s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije koji će ove godine prikupljena sredstva usmjeriti za pomoć stradalima od potresa. Istovremeno Udruga potiče socijalnu osviještenost mladih kao i duh poduzetništva, temeljnu lekciju naših obrazovnih partnera, srednje škole Katarina Zrinski i Visoke Europske poslovne škole Zagreb.