Studij za karijeru– kako kroz EBUS ostvariti svoje poduzetne ideje?

Slavica Filipović Radelja je mlada poduzetna žena iz Splita koja upravo završava preddiplomski studij ekonomija poduzetništva na EBUS-u  (Europska poslovna škola Zagreb) te obnaša funkciju voditelja i glasnogovornika studijske godine.

Uz studij Slavica radi u poduzeću Tommy d.o.o. u odjelu računovodstva i možemo reći kako uspješno povezuje obrazovanje s karijerom.  Svoje slobodno vrijeme posvećuje svojoj obitelji suprugu i dvoje djece.

Kako ste se odlučili za EBUS kao mjesto odabira vašeg studiranja?

EBUS je bio moj prvi izbor pri odabiru fakulteta za studiranje koji je odgovarao mojim potrebama. Posjetila sam dane otvorenih vrata u Splitu i svidio mi se princip rada i odluka je odmah pala.

Kao majka dvoje djece dugo sam razmišljala o povratku na faks i dovršavanju visokog školovanja, međutim privatne i poslovne obveze nisu dozvoljavale opcije standardnog školovanja na fakultetima, gdje morate biti na predavanjima nekoliko sati dnevno.

Istražujući ostale opcije školovanja opcija on-line studiranja bila mi je izrazito zanimljiva, nakon usporedbe s ostalim konkurentima, škola EBUS nudi najbolji omjer uloženog i dobivenog te najvažnije cijeli program nastave odvija se on-line.  

Obveze svoje prilagođavam optimalno, te slobodno vrijeme iskorištavam za učenje i savladavanje nastave. Najveće zadovoljstvo mi pruža što se studiju mogu posvetiti u momentima kreativnosti bilo to zorom, popodnevnim satima ili u sred noći.

Sada skoro na samom kraju mogu smo reći da se pokazalo kao odlična odluka. Nastavnici su susretljivi i uvijek spremni pomoći, za bilo kakav problem i nedoumicu dobiti ćete promptno odgovor.

Gdje se vidite u razvoju vaše poslovne karijere?

Zbilja je teško sada dati konkretan odgovor, ali ono što je sigurno želim učiti i napredovati svojim trudom i voljom te znanjem i kompetencijama stečenim na EBUSU.

Sada se želim posvetiti stjecanju dodatnih iskustava na trenutnom poslu, te sam sigurna da će budućim angažmanom unutar društva kojeg radim moj rad biti prepoznati te će se otvoriti dodatne opcije profesionalnog napredovanja.

Također moram naglasiti da mi je plan ako ne odmah, onda u skoroj budućnosti upisati specijalistički studij Projektni menadžment također na EBUSU.

Smatrate li da je studiranje na EBUS-u bilo korisno u razvoju vaših kompetencija i znanja te će vam biti primjenjivo u budućim aktivnostima i realizacije vaših planova?

Naravno da mi je studiranje na EBUSU uvelike koristilo u razvoju mojih kompetencija i znanja, način učenja i razvoja usmjeren je u praktičnom te iskustvenom smislu. Odnosno stvari s kojima sam bila upoznata te koje sam savladala, naknadno bih susrela kroz poslovnu karijeru, te s stečenim znanjem lakše došla do cilja i rješenja problema.

Vaše poruke budućim polaznicima EBUS?

Moja poruka budućim studentima je da on-line studiranje je apsolutna budućnost, te upisivanjem EBUS-a steći će sva potrebna znanja za poduzetništvo.

Moram istaknuti da po mom iskustvu dosta studenata upisuje on-line studij zbog predrasude da se radi o „lakšem“ fakultetu od ostalih komercijalnih fakulteta. To je apsolutna pogreška, zbilja se treba dobrano založiti i potruditi da se savlada gradivo. Ali ono što je najbitnije je da stečeno znanje ima svoju vrijednost na tržištu, te uloženi trud danas na EBUS-u donosi benefite sutra u poslovnoj karijeri. Kod online studija je zaista sve posloženo na način da se studentu omogući rad i studij istodobno. Svaki put kad sam zbog previše obveza i daljine imala neki problem sa studijskim obvezama, svi profesori su mi izašli u susret te bili spremni za dogovor i suradnju.