Nastavlja se humanitarna akcija „Jedno pismo-jedan osmijeh

Akcijom se želi pružiti pomoć i potreba najugroženijim građanima u trenutnoj društvenoj situaciji

Humanitarna akcija „Jedno pismo-jedan osmijeh“ nastavlja se i dalje i traje do kraja školske godine. A

Cilj akcije je angažirati s jedne strane učenike i studente da pišu pisma podrške za štićenike domova za starije i nemoćne u svojoj zajednici te im na taj način daju podršku. A s druge strane, cilj je potaknuti širu javnost da kupnjom pisama pomažu ugrožene u zagrebačkom potresu.

Humanitarna akcija je već polučila svoj prvi uspjeh, a taj je da su za Uskrs štićenici domova za starije i nemoćne u Hrvatskoj dobili pisma podrške i čestitke koje su im pisali učenici osnovnih i srednjih škola. Za sada je u projekt uključeno preko 10 škola u Hrvatskoj te se svakodnevno širi mreža uključenih škola i učenika u projekt, ali i prikupljenih donacija.

Akciju organizira Udruga Poduzetni i Caritas Zagrebačke Nadbiskupije sa partnerima Europska poslovna škola Zagreb i Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski. Pokrovitelji akcije su Hrvatski sabor, Ministarstvo Znanosti i Obrazovanja, Ministarstvo Gospodarstva, Poduzetništva i Obrta i Grad Zagreb. Generalni sponzor akcije je Školska knjiga.

Više informacija o samoj akciji, kao i sudjelovanju možete pratiti direktno na web stranici Udruge Poduzetni: http://www.udruga-poduzetni.hr/