OBRAZOVANJE ZA PODUZETNIŠTVO I ZA ŽIVOT

Kroz brojne projekte i humanitarne projekte Educati grupa Zrinski ne samo da pruža sva potrebna znanja te da učenike i studente priprema za tržište rada, već  ih uključuje i u projekte koji za cilj imaju razvoj vještina i kompetencija, ali i humanitarnog duha.

Grupa tako kroz Privatnu gimnaziju i ekonomsku školu Katarina Zrinski te kroz Europsku poslovnu školu Zagreb  – visoko učilište za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje uz podršku Udruge poduzetni, proteklih godina razvija, stvara i vodi projekte koji ne samo da razvijaju sposobnosti i iskustva studenata, već ih uče i odgovornom poslovanju.

Cilj projekata je s jedne strane angažirati učenike i studente cijele Hrvatske, a s druge razviti poduzetničke ambicije s odgovornosti prema društvu i pomaganje onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Stoga, grupa već devet godina za redom provodi humanitarne akcije za Božić i Uskrs koje za cilj imaju pomoć najugroženijim skupinama u društvu. Akcije se provode u snažnom partnerstvu s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije.

Ove godine je zbog poznatih okolnosti, akcija „Poduzetni za Uskrs“ prebačena je u internet okruženje. Pod nazivom „Jedno pismo – jedan osmijeh“ učenici i studenti diljem Hrvatske angažiraju se pomoći najugroženijim skupinama j u trenutnoj društvenoj situaciji. Pisanjem pisama podrške i čestitki starijima i nemoćnima šalje se potpora u staračke domove, a kupnjom i donacijom istih, osigurava se novčana potpora za pomoć ugroženima u potresu. Akcija je tako postala humanitarna aktivnost za vrijeme cijele društvene izolacije te se provodi do kraja akademske godine.

Projekti i aktivnosti Educati grupe prepoznati su i šire. O tome nam Caritas Zagrebačke nadbiskupije donosi cijelu reportažu i intervju o aktivnostima i projektima grupe s predsjednicom Udruge poduzetni gđom Marinom Tafra i gospodinom Vitomirom Tafrom, osnivačem Educati grupe Zrinski. Cijeli intervju možete pročitati na sljedećoj poveznici: Caritas Zagrebačke nadbiskupije.