Vrijedna životna lekcija kroz obrazovanje

U sklopu 11. Smotre studentskih poduzeća i studentskih poduzetničkih inkubatora predstavio se i tim Voda. Studenti Uroš Kaluđerović, Marija Todorić i Matej Oreč imali su ideju pokretanja punionice flaširane vode, no, nakon održanog predstavljanja svoje ideje pred stručnim povjerenstvom, studenti su zaključili kako trenutno nema dovoljno resursa za izvedbu i uspjeh njihove poslovne ideje.

Upravo je to cilj predstavljanja studentskih poduzeća na Europskoj poslovnoj školi Zagreb – da u stručnom okruženju i pred iskusnim povjerenstvom studenti dobiju inpute, komentare, smjernice za realizaciju svojim poduzetničkih ambicija, kao i stvarne komentare o održivosti i realizaciji svake od ideja.

Upoznajte se s timom Voda i njihovim iskustvom nakon predstavljanja studentskih poduzeća:

Naša grupa je došla na ideju da osmislimo poslovni plan za punionicu vode. Detaljno smo ispitali tržište, ljudske potrebe i zakonski okvir.

 Naša ideja je bila da napravimo tvornicu flaširane vode i da napravimo vodu s nekoliko različitih okusa. Kao i u životu tako i u poslu ima puno padova i skokova. Poslije mnogo istraživanja tržišta i mnogih analiza te nakon komentara stručnog povjerenstva naš tim je utvrdio da zamišljeni poslovni plan nije konzistentan i da ne vidimo uspjeh u njemu. Koliko je bitno da poslovni plan bude uspješan toliko je i bitno da se ustanovi da poslovni plan nije uspješan i ostvariv.

 Treba priznati i neuspjeh kao uspjeh. Mi smo na našem fakultetu stekli puno znanja da možemo provjeriti konzistentnost naših poslovnih planova i tako smo uvidjeli da naša poslovna ideja nije ostvariva.