POČETAK NOVOG MEĐUNARODNOG PROJEKTA: ODRŽANO SVEČANO POTPISIVANJE SPORAZUMA

S ciljem promoviranja ostavštine Nikole Tesle te uvođenje inovacija u obrazovni proces jučer je u Tehničkom muzeju Nikola Tesla potpisan sporazum kojim započinje međunarodni obrazovni projekt na ostavštini Nikole Tesle. Inicijatori projekta, Grad Gospić i Udruga Poduzetni, organiziraju ljetni Međunarodni kamp za mlade s tehničkom i poduzetničkom idejom za kolovoz 2021. godine pod nazivom „Tesla i mi – TIM“/“Tesla and Us – TAU“. Međunarodni kamp namijenjen je prvenstveno djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine iz STEAM područja i poduzetništva.

U projekt su se već uključili i obrazovni partneri: Tehničko veleučilište u Zagrebu, Europska poslovna škola Zagreb, Institut za obrazovanje za poduzetništvo, 1. tehnička škola Nikola Tesla i Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski. Prvi korak u pokretanju projekta je potpisivanje samog sporazuma s obrazovnim partnerima te okupljanje pokrovitelja projekta koji je zaključen danas upravo simbolično u Tehničkom muzeju Nikola Tesla.

Pod sloganom „Tesline inovacije – svjetske inspiracije” obrazovni partneri su potpisali sporazum koji započinje odgojna, obrazovna, stručna, tehnička i znanstveno-istraživačka suradnja na realizaciji projekta. Cijenjenim uzvanicima i predstavnicima medija, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, obratili su se inicijatori projekta iz Udruge poduzetni te grada Gospića, kao i predstavnici obrazovnih partnera projekta.