ODRŽANA 10. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O UČENJU ZA PODUZETNIŠTVO – ICEL 2020.

Jubilarna konferencija održana u online okruženju

Jubilarna 10. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL održana je u petak, 20. studenog u online okruženju. Glavna tema ovogodišnje, 10. Međunarodne konferencije o učenju za poduzetništvo je Novi poslovni modeli u razvoju poduzetništva. Iako je tema konferencije zamišljena prije cijele COVID krize, protekli mjeseci uistinu su u poduzetništvu otvorili promišljanja o novim modelima: u poslovanju pa tako i u obrazovanju.

Pokrovitelji konferencije su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Hrvatska gospodarska komora, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Hrvatski sabor, Institut Ruđer Bošković i Grad Zagreb. Sponzori ovogodišnje konferencije su tvrtka Tim Kabel d.o.o, Sabago Loco j.d.o.o., GAMA, obrt za proizvodnju sportske opreme. Medijski pokrovitelj je Suvremena.hr.

Konferenciju su otvorili dekan Europske poslovne škole Zagreb, dr.sc. Ivica Katavić, prof. visoke škole u trajnom zvanju, koji je istaknuo: „Mi, koji se bavimo obrazovanjem za poduzetništvo u svemu ovome vidimo priliku. Stoga je očekivani ishod ove konferencije stvaranje nacionalnog i međunarodnog okvira za nove poslovne modele u akademskom i poslovnom svijetu koji će omogućiti da tržišta i društvo postanu bolja i jača nakon COVID-19“.

Nakon dekana, online putem sudionike konferencije su pozdravili predsjednik Vijeća Veleučilišta i visokih učilišta u RH, docent Damir Jugo dr. sc. David Matthew Smith, ravnatelja Instituta Ruđer Bošković i znanstveni savjetnik te gđa Magdalena Kristić iz Grada Zagreba, voditeljica Odsjeka za izradu mjera poticanja razvoja obrta i poduzetništva i praćenje stanja u gospodarstvu.

Ključni govornici ovogodišnje ICEL 2020 konferencije bili su gospodin Jurica Magoči, direktor firme Fueloyal i  gospodin Vitomir Tafra, osnivač i predsjednik uprave Educati grupe Zrinski. Obojica govornika dotaknuli su se teme izazova u poduzetništvu kao i izazova u obrazovanju za poduzetništvo.

ICEL konferencija ne nastavila kroz tri vrlo zanimljiva panela gdje su sudionici raspravljali o poslovnim modelima s naglaskom na komunikaciju i promociju, novim poslovnim modelima te promjenama i izazovima u poduzetništvu. Trenutne poslovne okolnosti također ukazuju koliko je globalizacija prisutna i što sve zapravo nudi ukoliko želimo pristati na suvremene uvjete učenja i poslovanja.

Zahvaljujemo se  svim autorima, govornicima i sudionicima na sudjelovanju na konferenciji, želim Vam daljnji uspjeh u radu i istraživanju za poduzetništvo te se nadam da se vidimo u još većem sastavu na 11. ICEL konferenciji 2021. godine.