Provodi se 10. akcija Poduzetni za Božić

Učenici i studenti sudjelovali u prikupljanju donacija za najpotrebitije

Udruga Poduzetni sa obrazovnim partnerima Privatnom gimnazijom i ekonomskom školom Katarina Zrinski i Visokim učilištem EBUS – Europska poslovna škola Zagreb te Caritasom Zagrebačke nadbiskupije kao suradnik u projektu i ove godine provodi tradicionalnu akciju „Poduzetni za Božić“. Zbog izazovnih vremena u kojima se trenutno nalazimo i nemogućnosti susreta, druženja i fizičkog darivanja, mladi poduzetnici i projektni partneri našli su načina da budu humanitarni, da ožive blagdanski duh i da pomognu potrebitima.

Tako su se ove godine, za 10. jubilarnu akciju „Poduzetni za Božić“ učenici i studenti organizirali i pod mentorstvom nastavnika i profesora te u suradnji sa Caritasom Zagrebačke nadbiskupije u svega nekoliko dana skupili donacije za štićenike kuće Emaus (koja zbrinjava djecu bez adekvatne roditeljske skrbi od 15 do 18 godina) ta za štićenike Kuće ljubavi, Savica (koja zbrinjava djecu bez roditeljske skrbi do treće godine te maloljetne trudnice i majke).

Cilj projekta „Poduzetni za Božić“ je suradnja na promicanju poduzetnosti i poduzetničkog duha, dobrovoljno ulaganje vremena, truda, znanja i vještina za dobrobit drugih te razvijanje svijesti o društveno odgovornom djelovanju kroz humanitarne projekte i aktivnosti.