HUMANITARNI ZA BOŽIĆ-PRIKUPLJANJE DONACIJA ZA DJECU BEZ ODGOVARAJUĆE RODITELJSKE SKRBI

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski u suradnji s obrazovnim partnerom Udrugom Poduzetni i Visokim učilištem EBUS – Europska poslovna škola Zagreb te Dječjim vrtićem Bajka (skupina Leptirići), a u suradnji sa Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i ove godine provodi tradicionalnu akciju „Poduzetni za Božić“. Zbog izazovnih vremena u kojima se trenutno nalazimo i nemogućnosti susreta, druženja i fizičkog darivanja, mladi poduzetnici i projektni partneri našli su načina kako biti humanitaran oživljavajući blagdanski duh i pružiti generacijsku pomoć potrebitima.

Tako su se ove godine, za 10. jubilarnu akciju „Poduzetni za Božić“ djeca, učenici i studenti organizirali i pod mentorstvom teta, nastavnika i profesora zajedno sudjelovali u prikupljanju donacija za štićenike kuće „Kuće ljubavi“, Savica, koja zbrinjava djecu bez roditeljske skrbi do treće godine te maloljetne trudnice i majke i kuće „Emaus“ koja zbrinjava djecu bez adekvatne roditeljske skrbi od 15 do 18 godina.

Sa željom poticanja dobrih priča u ovim izazovnim vremenima te pomaganja i podrške najpotrebitijima u ovom vremenu društvene izolacije uručivanje prikupljenih donacija bit će

u četvrtak 17.12. u 14:30 sati ispred Kuće ljubavi, Budaševska 20, Savica

i u ponedjeljak, 21.12. u 14:30 ispred kuće Emaus, Dubečka cesta 83, Dubrava

u Zagrebu.