PODUZETNI ZA BOŽIĆ – URUČENJE PRIKUPLJENIH DONACIJA

Humanitarni rad treba biti osnova svake poduzetničke aktivnosti, a upravo to ističemo već tradicionalno u aktivnosti “Poduzetni za Božić”. I ove godine humanitarna akcija polučila je veliki uspjeh i angažirala i naše studente, učenike, profesore, nastavnike i mentore, ali i roditelje, rodbinu i prijatelje.

U četvrtak, 17.prosinca, smo donirali prvi dio prikupljenih darova. U suradnji s obrazovnim partnerima Privatnom gimnazijom i ekonomskom školom Katarina Zrinski i Udrugom Poduzetni te Dječjim vrtićem Bajka prikupili smo pelene te ostale potrepštine za djecu i majke za Kuću ljubavi na Savici. Primopredaji su nazočili gospodin i gospođa Tafra, pedagoginja Sandra Orošić Jukić, nastavnica Katica Srbić te maturantica Nika. Sretni smo i zahvalni svim učenicima, roditeljima, djelatnicima, ali i svima ostalima koji su nam se pridružili i pokazal svoju humanost.

U ponedjeljak, 21.12. smo posjetili kuću Emaus koja smjesta djecu 15-18 godina bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Ondje su nas dočekale voditeljica Kuće, psihologica i dvoje djece, Valentina i Filip. U posjeti su bili: glavni predstavnik, gospodin Vitomir Tafra, ravnatelj Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski Mladen Nikolašević, predstavnik EBUS-a Lucijano Jakšić, profesorice Antonija Zeba i Silvija Bumbak te dvoje učenika sa svojim roditeljima, Nika Gregoraš (4.a) i Kristijan Brundić (3.b). Kada smo iznijeli sve poklone, dvoje štićenika nam je predalo plakat s osobnim porukicama u duhu Božića kao znak zahvalnosti našeg darivanja. TV Laudato zabilježio je dojmove i izjave glavnih sudionika, a susret smo zaključili toplim pozdravima, željama i iskrenim osmjesima na licima.