Održana 11. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL

Održana 11. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL

Poduzetništvo za održivu budućnost

U organizaciji Europske poslovne škole Zagreb, dana 4. studenoga 2021. godine održana je 11. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL na temu PODUZETNIŠTVO ZA ODRŽIVU BUDUĆNOST. Glavni je zaključak ove konferencije da će se nastaviti poremećaji i promjene u ekonomskim, društvenim, ekološkim i upravljačkim sustavima. Ti poremećaji i promjene bit će test i prilika za poduzetničke lidere i investitore da se usmjere na stvaranje rješenja koja doprinose boljem životnom standardu i održivom zelenom planetu.

Konferenciju su pozdravili pročelnica gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, gospođa Tatjana Operta u ime gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića, pozdravljajući sudionike i autore te paneliste konferencije ističući važnost dijeljenja znanja i motiviranje za uspjeh u daljnjem radu, te dr. sc. David Matthew Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković, ističući važnost teme ovogodišnje konferencije te važnost istraživanja i razvoja održivog poduzetništva.

Tatjana Operta, pročelnica gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša

Dr. sc. David M. Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković

Nakon pozdravnih govora, dekan Europske poslovne škole Zagreb, dr. sc. Ivica Katavić, otvorio je 11. Međunarodnu konferenciju o učenju za poduzetništvo i istaknuokako „Živimo u svijetu poduzetništva gdje su pitanja ista kao i prije, ali su se odgovori promijenili,“te je pozvao na akciju da „Kreiramo poduzetništvo za održivu budućnost zajedno.“

Ivica Katavić, dekan Europske poslovne škole Zagreb

Ključni govornik ovogodišnje ICEL 11. konferencije bio je gospodin Boris Vukić, jedan od osnivača i regionalni direktor ADIZES Southeast Europe, koji je u temi održivog razvoja poduzetništva govorio o pripremi obitelji i tvrtki za prijenos s prve generacije vodstva na sljedeću.

Boris Vukić, ADIZES Southeast Europe

ICEL konferencija se, nakon ključnog govornika, nastavila kroz tri vrlo zanimljiva panela: u kojima se raspravljalo o trendovima u poduzetništvu, analizama poslovanja i poslovnih modela, rizicima s kojima se poduzetništvo sreće te na koji se način održivo poduzetništvo danas komunicira; održivo poduzetništvo kroz industriju biodinamike, vegetarijanskog i veganskog načina življenja, konopljom, gljivarstvom i zanatskim pivom; digitalne inovacije prisutne u poduzetništvu danas.

Panel 1: Pitajte poduzetnike: trendovi, analize, stavovi, rizici i komunikacija održivog poduzetništva

Svoju podršku u vidu pokroviteljstva iskazali su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Institut Ruđer Bošković, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Grad Zagreb, a pismo podrške uputio je Ured predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića.

Zahvaljujemo autorima, recenzentima, govornicima, moderatorima, pokroviteljima, sponzorima, organizacijskom i programskom odboru te ostalim sudionicima koji su podržali 11. Međunarodnu konferenciju o učenju za poduzetništvo.